'De kans is niet heel groot dat Spitse Spelen nog gaat meemaken''

De OranjeLeeuwinnen moeten het tijdens de Olympische Spelen zonder Sherida Spitse doen. De middenveldster raakte maandag geblesseerd op de training.

Zuur, zo noemt Anouk Hoogendijk het uitvallen van Spitse in de uitzending van Shownieuws. "Ze is een hele belangrijke speelster. Het is een flinke aderlating. Zij is recordinternational. Ze is heel erg belangrijk voor het team."

Oud-international Hoogendijk heeft dinsdag contact gehad met de middenveldster: "Ik heb haar even gesproken en ze vindt het natuurlijk verschrikkelijk, maar ze probeert er voor het team te zijn", geeft Hoogendijk aan, die weet dat bondscoach Sarina Wiegman nu haar opstelling aan moet passen.

"Er moet wel echt geschoven worden. Ik denk dat er iemand van de voorhoede naar het middenveld gaat. Dan komt er weer iemand anders in. En Sherida heeft zoveel ervaring. Zij coacht de hele boel", weet de voormalig voetbalster.

Hoogendijk weet dat het lastig is voor Oranje om zich te plaatsen voor de Spelen en dat heeft mogelijk gevolgen voor Spitse. "Ze is nu 31 jaar en dit is de eerste keer dat ze erbij zijn op de Olympische Spelen. De kans is niet heel groot dat ze dit nog gaat meemaken", denkt ze.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand