De Jong over WK 2027-bid: "We willen de hele wereld bereiken"

Gijs de Jong en Marianne van Leeuwen
Gijs de Jong en Marianne van Leeuwen Foto: © Pro Shots

De KNVB wil samen met de Belgische en Duitse voetbalbond het WK 2027 organiseren. Volgens Gijs de Jong, secretaris-generaal van de Nederlandse voetbalbond, is het wel eens tijd dat het WK naar Nederland en België komt.

"We willen een bid maken wat echt de hele wereld bereikt, wat ook interessant is voor Afrika, Azië, Oceanië. Voor alle bonden op de wereld. We willen dat het een WK wordt dat voor vrouwen is, maar wat ook voor mannen is. Het liefst willen we dat er helemaal niet gesproken wordt over mannen of vrouwen, maar dat het gewoon het WK 2027 is", vertelt De Jong bij de NOS.

Hij gaat verder: "Eigenlijk vinden we ook dat we, als medeoprichter van de FIFA, wij, de Belgen, dat het ook wel eens tijd wordt dat het WK naar Nederland en België komt." Het bid van de drie landen kent concurrentie van Zuid-Afrika, Brazilië en een gezamenlijk bid van Mexico en de Verenigde Staten.

"Ik denk dat de concurrentie op het gebied van sympathie, dan denk ik zeker aan Zuid-Afrika en Brazilië. Wij hebben ook nog nooit het WK gehad, maar Afrika en Brazilië hebben het vrouwentoernooi nog niet gehad. Commercieel, qua inkomsten, zit het wat meer bij de Verenigde Staten en Mexico", weet De Jong.

"We proberen die bids, dat we de sympathie hebben van Brazilië en Zuid-Afrika en de commerciële kracht van Amerika en Mexico. Als we daarin slagen, dan geef ik ons meer dan gemiddelde kans", aldus de secretaris-generaal. "Wat we daar tegenover zetten? In ieder geval de kracht van de drie landen, drie gerenommeerde landen. Uiteraard hebben wij ook mensen als Sarina Wiegman, de Duitsers hebben mensen, de Belgen hebben mensen, die ook meehelpen."

"Sarina zal echt niet voor ons de wereld over gaan reizen, maar ik probeer haar goed te informeren en ik weet dat ze heel veel sympathie heeft voor ons bid. Ze heeft veel invloed binnen de FIFA", besluit De Jong.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand