De Jong: "Mag een team zoals Heerenveen echt niet onderschatten"

Daniëlle de Jong bij FC Twente
Daniëlle de Jong bij FC Twente Foto: © Pro Shots

FC Twente gaat woensdagavond op bezoek bij SC Heerenveen. Om 19:30 uur staat het inhaalduel op het programma. Twee weken geleden ging het treffen tussen de Friezen en de Tukkers niet door vanwege de winterse weersomstandigheden.

FC Twente won afgelopen weekend met 3-0 op bezoek bij Feyenoord. Daniëlle de Jong kijkt tevreden terug op dat duel. "Ik denk dat we in de wedstrijd zijn gegroeid. We hebben als team hard gewerkt en een prima wedstrijd gespeeld. Tuurlijk zijn er wat slordigheden, maar we hebben veel gecreëerd en weinig kansen tegen gekregen."

"Voor het eerste duel na de winterstop is het een goed optreden, we kunnen bouwen op afgelopen zaterdag", zegt de doelvrouw op de clubwebsite. SC Heerenveen speelde afgelopen weekend gelijk tegen PEC Zwolle. "Heerenveen is een jonge ploeg met veel energie", weet De Jong. "Het vorige duel tegen ons zetten ze ons vast en gingen ze hoog druk zetten. Je mag een team zoals Heerenveen echt niet onderschatten."

"We moeten strijd leveren en onze kansen benutten", zegt de keepster. "In het vorige duel hebben we ook veel kansen gehad en toen kwamen ze terug in de wedstrijd. We moeten ons focussen daarop en ons eigen spel spelen."

Lees meer:
0 reacties