De Jong: "Geef kleine landen als Nederland en België ook eens wat"

Gijs de Jong
Gijs de Jong Foto: © BSR Agency

De KNVB hoopt in 2027 samen met België en Duitsland het WK te organiseren. Over een week zullen de FIFA-leden gaan stemmen over de organisatie van het toernooi. Brazilië is ook nog in de race.

In een recent FIFA-rapport kwam Brazilië beter voor de dag. Vooral door de grote stadions in het land was de wereldvoetbalbond enthousiast. "Maar dat is logisch, die staan er al sinds het WK van 2014", wijst Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB, in gesprek met het ANP. "Ze hebben ook lagere kosten omdat daar de lonen nu eenmaal lager liggen."

"Maar bij ons zijn de afstanden tussen de stadions weer kleiner. We moeten ons wel aan de Europese wetgeving houden, wat betreft het uitdelen van visa en het betalen van belastingen", zo legt hij uit. De Jong benadrukt: "We willen niet alleen een WK houden, maar het vrouwenvoetbal wereldwijd vooruithelpen."

Brazilië vindt het belangrijk dat het WK een keer in Zuid-Amerika wordt gehouden. "Maar ze hebben in 2014 nog het WK voor mannen gehad", aldus de secretaris-generaal. "Geef kleine landen als Nederland en België ook eens wat. Bovendien willen wij helpen om het vrouwenvoetbal wereldwijd te ontwikkelen. In sommige landen moeten ze nog een nationaal elftal samenstellen."

Volgende week zal er dus gestemd worden. "We gaan ook op tijd met een goede delegatie naar Bangkok, waar dus volgende week vrijdag de verkiezing wordt gehouden", vertelt De Jong. "Clarence Seedorf, Wesley Sneijder, Johan Neeskens en Sari van Veenendaal gaan ook mee. We willen daar nog met veel collega's van andere bonden een kopje koffie drinken."

Lees meer:
0 reacties