'De Jong boekt nog geen succes': "Het toptalent koos voor Amerika"

Nigel de Jong
Nigel de Jong Foto: © BSR Agency

Nigel de Jong ging begin vorig jaar aan de slag als directeur topvoetbal bij de KNVB. Vooralsnog kent hij nog niet echt successen, zo merkt Valentijn Driessen op in zijn column in De Telegraaf.

Volgens de sportjournalist kan De Jong wel een succesje gebruiken. "Van veel sportief succes is onder zijn leiding nog geen sprake bij de KNVB. Hij zag Oranje afgaan tijdens de Final Four van de Nations League, Jong Oranje sneuvelen in de groepsfase van het EK, Oranje onder 19 jaar en onder 17 jaar het EK missen", schrijft Driessen.

"De Oranjevrouwen uitgeschakeld worden in de kwartfinale van het WK en diezelfde vrouwen kwalificeerden zich niet voor de Olympische Spelen van Parijs. En dan kozen twee toptalenten (Dean Huijsen en Lily Yohannes) voor respectievelijk Spanje en Amerika", merkt hij op. Overigens heeft Yohannes volgens Ajax-coach Suzanne Bakker nog geen definitieve keuze gemaakt.

Lily Yohannes (Ajax) in de wedstrijd tegen Chelsea
Bakker over Yohannes: "Voor zover ik weet geen definitieve keuze" Lees ook

Yohannes zit wel in de selectie van Team USA voor de SheBelieves Cup. De jonge middenveldster kan eventueel ook nog voor de OranjeLeeuwinnen uit komen. Als ze minder dan drie wedstrijden speelt, kan ze in theorie nog overstappen naar Oranje. Daarvoor moet ze dan wel een Nederlands paspoort hebben.

Lees meer:
0 reacties