De Haan: "Parsons gaat niet uit van de kwaliteit van de speelsters"

Foppe de Haan met de OranjeLeeuwinnen
Foppe de Haan met de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Foppe de Haan was in 2017 assistent van bondscoach Sarina Wiegman. Inmiddels zijn zij allebei vertrokken bij de OranjeLeeuwinnen en is Mark Parsons de nieuwe bondscoach van Oranje.

De Haan ziet dat het onder de leiding van Parsons wat minder gaat met de Leeuwinnen. Ergens is dat volgens de voormalig trainer ook logisch. "Als je zo lang met dezelfde ploeg hebt doorgewerkt als Sarina heeft gedaan."

"De speelsters zijn nog niet zo oud, maar een beetje verfrissen had ook in haar periode niet misstaan. Wat concurrentie kan geen kwaad", zegt De Haan in het NRC. Hij noemt de start van Parsons 'ongelukkig met al dat heen en weer gevlieg'. "Maar ik vind ook dat hij dingen wil die niet goed bij het team passen."

"Hij laat de linker- en rechtervleugelverdedigster heel diep spelen. Zo loop je spits Miedema voor de voeten, die juist ruimte nodig heeft", analyseert de coach. "Parsons gaat te veel uit van zijn eigen ideeën, niet van de kwaliteit van de speelsters."

Daardoor spelen een aantal Leeuwinnen volgens De Haan 'slechter dan ze lang hebben gespeeld'. "De ploeg heeft het deksel op de neus gekregen. Misschien hebben ze dat nodig, wie zal het zeggen", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties