De Haan beleefde 'toetje na de maaltijd': "Ego is ook niet te groot"

Foppe de Haan met de OranjeLeeuwinnen
Foppe de Haan met de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Aan het einde van zijn carrière was Foppe de Haan actief als assistent-bondscoach van de Oranjevrouwen. Hij noemt dat 'een toetje na de maaltijd'.

"Toen heb ik ontdekt dat vrouwen, zeker die meiden, in hun denken veel opener waren dan jongens. Bij jongens, vanaf het moment dat ze aardig kunnen ballen, krijgen ze alleen maar schouderklopjes. Als je daar wat aan wil veranderen, dan moet je drempels slechten voordat je bij ze bent", vertelt De Haan in De Gouden Graal Podcast.

De voormalig coach gaat verder: "Bij die meiden was het 'zeg het maar, help me maar, want ik wil beter worden'. Die waren veel opener en eigenlijk veel plezieriger. Ze waren veel positievier in hun dadendrang. Dat viel me enorm op. Ik heb daar enorm van genomen."

De Haan vond het wel lastig om als assistent actief te zijn. "Ik was 40 jaar de baas geweest. Toen was ik bij Sarina Wiegman ineens niet meer. Nou ja, niet ineens, want zij heeft me gevraagd en ik heb 'ja' gezegd. Je moet nooit te groot zijn om betrekkelijk klein te durven zijn."

"Mijn ego is ook niet te groot. Ik vond het ook belangrijk, want ik speelde wel een rol die niet onbelangrijk was. Dat gevoel had ik ook. Ik dacht: als ik kan helpen, dat ze uiteindelijk had resultaat halen wat ze hebben gehaald, dan is er maar een heel blij en dat ben ik", aldus De Haan.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
ADO Den Haag V
14:00
PEC Zwolle V
zo
1/10
FC Twente V
12:15
Feyenoord V
zo
1/10
Utrecht W
12:15
SC Heerenveen V
zo
1/10
Fortuna Sittard W
12:15
Excelsior Rotterdam W
zo
1/10
PSV V
12:15
AZ W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Fortuna Sittard W 2 4 6
2 Utrecht W 2 3 6
3 PSV V 2 5 4
4 AZ W 2 1 4
5 FC Twente V 1 7 3
6 Ajax V 1 2 3
7 ADO Den Haag V 1 0 1
Bekijk de hele stand