De Graafschap strikt ook derde FC Twente-speelster: "Heel erg blij"

Het logo van De Graafschap op een bal
Het logo van De Graafschap op een bal Foto: © Pro Shots

De Graafschap heeft zich voor komend seizoen versterkt met Chayenne Mulder. De verdedigster komt over van Jong FC Twente.

"Chayenne heeft in de jeugdopleiding van PEC Zwolle gezeten en is vanuit daar naar FC Twente gegaan. Ze is een centrale verdedigster, maar kan ook op het middenveld uit de voeten", vertelt algemeen manager Hilde Gerritsen over de nieuwste aanwinst van De Superboeren.

"Chayenne is binnen en buiten het veld rustig en berekenend", gaat Gerritsen verder. "Ze is sterk in haar passing en het lezen van een wedstrijd. Vanuit centraal achterin verdeeld ze het spel en zet ze de middenvelders en aanvallers aan het werk. Zonder bal staat ze vaak op de goede positie en herkent ze het gevaar. We zijn heel blij dat Chayenne volgend jaar deel uit maakt van onze selectie", klinkt het enthousiast.

Mulder is zelf in haar nopjes met haar overstap naar De Graafschap, wat volgend jaar uitkomt in de Eerste Divisie. "Ik heb vanaf dag 1 het vertrouwen gekregen van De Graafschap en dat geeft mij een heel fijn gevoel. Vertrouwen is voor mij een belangrijke basis om plezier te hebben en stappen te zetten. Mijn ambitie is dan ook om als team stappen te zetten en onze doelen waar te maken."

Mulder is de derde speelster die (Jong) FC Twente verruilt voor De Graafschap. Eerder gingen Bibi van Engen en Lotte Masseling haar al voor.

Lees meer:
0 reacties