De Graafschap pikt opnieuw FC Twente-speelster op: "Talentvol"

Een sfeeractie van De Graafschap-fans in De Vijverberg
Een sfeeractie van De Graafschap-fans in De Vijverberg Foto: © Pro Shots

De Graafschap doet opnieuw zaken met FC Twente. De Superboeren hebben Linden Alkema overgenomen van de ploeg uit Enschede.

De doelvrouw komt momenteel uit voor de jeugdopleiding van FC Twente, maar gaat volgend seizoen dus met De Graafschap de Eerste Divisie in. "Linden is een talentvolle keepster", zegt algemeen manager Hilde Gerritsen op de clubwebsite. "Een grote kwaliteit van haar zijn de 1-1 duels."

"Daarnaast heeft ze een grote drive en wil ze elke dag het beste uit zichzelf halen. Haar karakter en haar stijl van keepen past bij onze club, een D'RAN-mentaliteit heeft ze zeker", weet Gerritsen. Alkema is blij met haar overstap: "De Graafschap is een mooie club in het oosten van het land. De mentaliteit spreekt me aan."

"Het is een mooie stap en ik ben blij dat ik me hier verder kan ontwikkelen. Ik ben onder de indruk van hoe goed het hier allemaal is geregeld en ik kan niet wachten totdat we met het team gaan beginnen", aldus de doelvrouw. 

Eerder versterkte De Graafschap zich al met Bibi van Engen, Lotte Masseling en Chayenne Mulder. Zij komen over van (Jong) FC Twente. Ook werd Kim Joosten gestrikt.

Lees meer:
0 reacties