De Graafschap pikt Nederlandse speelster op: "Gaat belangrijk zijn"

Lotte Jansen in duel namens Zulte Waregem
Lotte Jansen in duel namens Zulte Waregem Foto: © BSR Agency

De Graafschap heeft zich versterkt met Lotte Jansen. De 23-jarige verdedigster verruilt het Belgische Zulte Waregem voor de ploeg uit Doetinchem.

Jansen speelde de afgelopen vijf jaar in België, voor Standard Luik en de afgelopen twee seizoenen voor Zulte Waregem. Nu keert de Vriezenveense terug op de Nederlandse velden, waar ze eerder voor FC Twente speelde. "Toen ik in gesprek ging met De Graafschap kwamen ze met een duidelijk en ambitieus plan, iets dat mij erg aanspreekt", zegt Jansen op de website van haar nieuwe club.

"De Graafschap is al jaren aan het bouwen en het is mooi dat we volgend jaar met een eerste elftal gaan uitkomen in de Eerste Divisie, waarbij we met elkaar alles gaan geven om de promotie naar de Eredivisie af te dwingen! De D’RAN-mentaliteit staat op mijn lijf geschreven en ik kan niet wachten om te beginnen bij De Graafschap", aldus Jansen, die hoopt veel speelminuten te maken: "En daarbij belangrijk te zijn voor het team, zowel op als naast het veld."

Anouk ter Bille, technisch manager, is blij met de komst van de Nederlandse speelster. "Lotte is een linksback, maar kan ook links centraal of links op het middenveld spelen. Ze heeft ondanks haar nog jonge leeftijd al veel ervaring binnen diverse clubs. Deze mooie rugzak aan ervaringen neemt zij nu mee naar ons. Lotte gaat met haar voetballende kwaliteiten, maar ook met haar persoonlijkheid belangrijk zijn voor de groep. Wij zijn dan ook erg blij dat ze voor ons heeft gekozen."

Lees meer:
0 reacties