De Graafschap komt met groots nieuws: "Vrouwen hét toonbeeld"

De Vijverberg, het stadion van De Graafschap
De Vijverberg, het stadion van De Graafschap Foto: © Pro Shots

De Graafschap speelt komend seizoen met Onverwachte Hoek op het shirt. De organisatie, bestaande uit overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties die wonen en werken in de Achterhoek willen stimuleren, staat als Premium Partner al op het shirt van de mannenselectie.

Onverwachte Hoek is een breed gedragen, gezamenlijke marketingcampagne van overheden, bedrijven en maatschappelijke organisaties in de regio om wonen en werken in de Achterhoek te stimuleren. "We zijn enorm trots op de vrouwen van De Graafschap die aan de top gaan spelen en daarvoor shirtsponsor mogen zijn", zegt Mirjam Koster, boardlid bij 8RHK ambassadeurs dat de campagne ondersteunt, op de clubwebsite.

"De vrouwen zijn hét toonbeeld van De Achterhoek waar we voor ‘gelijk spel’ gaan tussen mannen en vrouwen, voor iedereen in de regio. Iedereen heeft hier de kans om mee te doen en ervoor te gaan", aldus Koster. "Het is een nieuwe mijlpaal voor het vrouwenvoetbal in de Achterhoek", zo vindt Michael Ogubai, directeur algemene zaken.

Hij vervolgt: "Het past bij onze visie dat De Graafschap een club voor iedereen is: ‘Samen D’RAN’. Hierdoor hebben we naast ons mannenteam nu ook een vrouwenteam dat op professioneel niveau uitkomt en de Achterhoek vertegenwoordigt als ambitieuze regio in Nederland."

"Met de toetreding van De Graafschap in de Eerste Divisie zetten we een ontzettend mooie stap die past bij onze ambities", zegt algemeen manager Hilde Gerritsen. "We hebben de afgelopen jaren laten zien dat het meiden en vrouwenvoetbal leeft in de regio en dat er enorm veel draagvlak is. We hopen vanuit de Eerste Divisie op termijn te promoveren naar de Eredivisie. Ik heb daar een ontzettend groot geloof in en met deze stip op de horizon gaan wij de komende tijd aan het werk."

Lees meer:
0 reacties