De Graafschap denkt na over herinvoering oude logo, leden stemmen

Het logo van De Graafschap op een vlag
Het logo van De Graafschap op een vlag Foto: © Pro Shots

De Graafschap denkt na over de herinvoering van het oude clublogo. De ploeg, die vanaf komend seizoen uitkomt in de Eerste Divisie, heeft een verzoek gedaan aan Vereniging Betaald Voetbal De Graafschap om bij haar leden een stemming te houden over het herinvoeren van het ‘oude’ logo.

"Op dit moment draagt De Graafschap een speciaal jubileumlogo dat afgeleid is van het ‘oude’ logo. Dit beeldmerk is dusdanig goed ontvangen dat de BVO nu officieel toestemming vraagt aan de leden van de Vereniging om vanaf volgend seizoen het ‘oude’ logo te herintroduceren.

Het huidige logo, inclusief blauw-witte strepen rondom de 'G', werd in 2002 geïntroduceerd. Vanwege het zeventigjarig jubileum werd het oude logo, met een jubileumaccent aan de bovenkant in de vorm van de goudkleurige cijfers, dit seizoen gedragen. “We hebben zoveel lovende reacties op dit jubileumlogo gehad dat we intern hebben uitgezocht of het mogelijk zou zijn om ons oude logo te herintroduceren”, legt directeur algemene zaken Michael Ogubai uit op de clubkanalen.

Op maandagavond 6 mei kunnen leden voor of tegen de herintroductie van het logo stemmen. De herintroductie kan doorgang vinden als een meerderheid van de aanwezige leden vóór stemt.

Lees meer:
0 reacties