De Graaf zet vraagtekens bij straf: "Volgens mij zijn dat de regels"

Esmee de Graaf (Feyenoord) in duel met Ilse van der Zanden (FC Utrecht)
Esmee de Graaf (Feyenoord) in duel met Ilse van der Zanden (FC Utrecht) Foto: © Pro Shots

Feyenoord is het seizoen begonnen met een nederlaag tegen FC Utrecht. De teruggekeerde Domstedelingen wonnen zondag met 4-2 in een vrij volle Galgenwaard.

"Als je de eerste twintig minuten bekijkt, denk ik dat wij het spel maken. We creëeren genoeg kansen. Dan maken we het helaas niet af. Na de drinkpauze waren we het even kwijt. Dan scoren zij er twee en hebben we wel een moeilijke middag", sprak Feyenoord-captain Esmee de Graaf bij ESPN.

Ze gaat verder: "Ik denk dat Utrecht het best goed uitspeelde met een middenveld wat wat breder ging spelen. Dat vonden we in het begin een beetje moeilijk. Ik denk dat we het in de rust beter hebben herpakt. Wij zijn anders gaan staan, daar kwam dan ook de gelijkmaker uit. Dan verlies je alsnog met 4-2, dat is zonde."

FC Utrecht kreeg vleugels van de goedgevulde Galgenwaard. "Dat klopt, maar andersom natuurlijk ook. Dat wij als vrouwen in een vol stadion mogen spelen, is heel mooi. We weten dat Utrecht daar vleugels van krijgt. Andersom wij ook. Het geldt voor allebei."

In de 87e minuut viel de 4-2, na een penalty veroorzaakt door Jacintha Weimar. De keepster kreeg voor haar overtreding een directe rode kaart. "Er was nog wel een twijfel, want je mag volgens mij geen direct rood geven en een strafschop. Volgens mij zijn dat de regels", zegt De Graaf. "Maar goed, de scheidsrechter heeft beslist. Daar moeten we mee dealen. Volgende week weer door."

Feyenoord kon zondag niet beschikken over enkele speelsters. Zo is Bridget Jno Baptiste lange tijd uitgeschakeld door een knieblessure en was aanwinst Sisca Folkertsma nog niet van de partij. "We denken dat zij veel ervaring binnen de ploeg brengt. Zij heeft op het hoogste niveau gevoetbald bij het Nederlands elftal, in het buitenland. Wij kunnen haar zeker gebruiken", aldus De Graaf.

Lees meer:
0 reacties