"De eerste twijfels over Wiegman steken voorzichtig de kop op"

Sarina Wiegman tijdens de training in Noordwijk
Sarina Wiegman tijdens de training in Noordwijk Foto: © BSR Agency

Sarina Wiegman is maandag met 'haar' Lionesses neergestreken in Noordwijk. Op de velden van SJC wordt er getraind in aanloop naar de komende EK-kwalificatiewedstrijden.

Engeland neemt het op tegen Ierland en Zweden. De ploeg van Wiegman heeft kwalificatie nog in eigen hand, na een 2-1 zege op bezoek bij Frankrijk. De laatste wedstrijd, tegen de Zweden, zal beslissend zijn in de strijd om een ticket voor het EK. "De overwinning in Frankrijk in juni kon Wiegman goed gebruiken, want na het missen van de Final Four in de Nations League zou een nieuwe tegenvaller niet handig zijn", merkt Chris Tempelman op in Voetbal International.

"Wiegman geniet in Engeland weliswaar een andere status dan haar mannelijke evenknie Gareth Southgate, maar de regerend Europees kampioen kan wel een succesje gebruiken. Southgate blinkt op het EK in Duitsland opnieuw niet uit in lef en aanvalsdrang en is weer eens de nationale Kop-van-Jut. De eerste twijfels over Wiegman steken voorzichtig de kop op, nu resultaten uitblijven", weet de journalist.

En dus besloot Wiegman geen risico's te nemen en een uitgebreide voorbereiding te plannen in aanloop naar de komende EK-kwalificatieduels. Donderdag wacht er nog een besloten oefenwedstrijd tegen de OranjeLeeuwinnen.

Lees meer:
0 reacties