Welkom op onze nieuwe website!

De DVVC Talent Academie nu ook voor meiden

144755 a0cce8b6bf9551d1647723165242da0c
144755 a0cce8b6bf9551d1647723165242da0c

Het voetbal voor meiden heeft de afgelopen jaren een enorme slag gemaakt in populariteit. Meiden als Lieke Martens, Jackie Groenen, Vivianne Miedema hebben laten zien dat de Oranje Leeuwinnen serieus mee kunnen doen in de top van het internationale voetbal. Daarmee zijn de OranjeLeeuwinnen inmiddels voor velen een voorbeeld geworden.

Veel meiden zullen ongetwijfeld dromen van een plaats bij de OranjeLeeuwinnen, maar of de droom werkelijkheid wordt is afhankelijk van diverse factoren. Een belangrijk factor is daarbij talent. Veel spelers zullen de nodige potentie hebben, maar komen door omstandigheden niet tot het optimale niveau dat ze zouden kunnen halen. En dat is waar de filosofie van de DVVC Talent Academie aan bod komt.

Talent volgens Yenal Ergisi

Yenal Ergisi, oprichter en hoofdtrainer van de DVVC Talent Academie, maar ook de staf van de DVVC Talent Academie omschrijven “talent” als het product van vier verschillende factoren:

1. Natuurlijke aanleg

2. Ontwikkeling

3. Interne en externe invloeden (katalysatoren)

4. Geluk/toeval

De DVVC Talent Academie probeert de juiste katalysatoren er uit te halen om zo spelers in de best mogelijke topsport omgeving zich te laten ontwikkelen. En dat dit concept aanslaat bewijst de groei die de DVVC Talent Academie door heeft gemaakt de voorbije 2 seizoenen. In seizoen 2019-2020 werd gestart met 2 teams, in het seizoen 2020-2021 waren dit 4 teams.

Meiden afdeling

Door de gestegen populariteit van het meiden voetbal is ook het aantal speelsters gestegen. Reden voor de DVVC Talent Academie om een aparte afdeling op te richten die zich richt op talentvolle meiden.

Met ingang van het seizoen 2021-2022 wil de DVVC Talent Academie starten met deze afdeling. Meiden die graag op hoog niveau willen trainen en voetballen kunnen zich aanmelden bij een van de selectiedagen die hiervoor worden georganiseerd. Op de selectiedagen kunnen ze zich dan “presenteren” aan de trainers van DVVC.

Wie worden de trainers voor de meiden ?

Voor het trainen (en coachen) van alle teams binnen de DVVC Talent Academie worden KNVB-gediplomeerde trainers en specialisten ingezet. Zo ook voor de nieuwe meiden afdeling. Als trainer en coach zal Mildred Baal worden aangesteld. Mildred is oud-international van de OranjeLeeuwinnen met 9 interlands op haar naam. Door een blessure is het helaas bij die 9 interlands gebleven, maar daar Mildred “bezeten” is van het voetbal heeft ze diverse trainerscursussen doorlopen en zich gericht op het trainen van meiden.

In het trainersvak heeft Mildred inmiddels de nodige ervaring opgedaan. Bij clubs als het Bredase Tricolores, JEKA, SteDoCo en ’t Zand heeft ze training gegeven aan de jeugd teams (zowel jongens als meiden) en selectieteams. Bij het Tilburgse ’t Zand was Mildred trainster van het in de hoofdklasse uitkomende vrouwen selectie team.

Nelson de Kok van Voetbalschool 2Fast gaat de techniektrainingen verzorgen. Nelson heeft als actief voetballer in de eredivisie van het zaalvoetbal gespeeld, op het veld heeft hij de jeugdopleiding van RKC Waalwijk doorlopen en als professioneel straatvoetballer heeft hij de hele wereld afgereisd met straatvoetbal demonstraties.

Zijn skills zijn zelfs gebruikt voor het ontwikkelen van de EA Sports Game; FIFA-Street. Als techniektrainer heeft hij in het verleden gewerkt bij de jeugdopleidingen van Willem II, RKC Waalwijk en NAC Breda.

Omdat voetballen voor een groot deel bestaat uit lopen wordt Cees van Poppel ingezet als loop coördinatie trainer. Cees is jarenlang actief geweest als loop coördinatie trainer bij Willem II, maar ook bij diverse andere voetbalacademies.

En om ook de keepers van de DVVC Talent Academie zo goed mogelijk te trainen wordt Boyd Elen ingezet. Naast de training die hij op dinsdag en donderdag aan de keepers van de DVVC Talent Academie geeft is Boyd ook keeperstrainer voor de onderbouw van NAC Breda.

Boyd is zelf begonnen bij DVVC en werd als snel ontdekt door Willem II. Na een seizoen te hebben gekeept bij Willem II werd het talent en de gedrevenheid van Boyd opgemerkt door Feyenoord. Na 3 mooie en sterke seizoenen en een brok aan ervaring rijker heeft Boyd gekozen voor school en is hij teruggekeerd naar Dongen. Alwaar hij de keepers de fijne kneepjes van het keepersvak bijbrengt.

Meer dan alleen voetbal

Bij voetbal komt meer kijken dan alleen bezig zijn met de bal. Zo is het belangrijk om fysiek en conditioneel fit te zijn. Daarom worden naast voetbaltrainingen ook andere activiteiten georganiseerd. Zo worden extra trainingen en teambuildingssessies georganiseerd door atletiek vereniging Atledo.

Maar ook worden spelers periodiek gekeurd door Fysiomore en worden spelers geadviseerd over voedingsschema’s. En bij blessures zorgen de fysiotherapeuten van Fysiomore voor een snelle behandeling van de blessure en ondersteunen ze de speler terug naar het veld.

Kijk voor meer informatie over de DVVC Talent Academie op onze website :

www.dvvctalentacademie.nl.

Iedereen is welkom op de Open Dagen:

 Zaterdag 29 mei van 12.00 tot 13.30uur

 Zaterdag 5 juni van 12.00 tot 13.30uur.

Wil je meedoen aan de open dagen ? Mail dan naar: try-out@dvvctalentacademie.nl.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 29 okt. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
FC Twente V -
-
SC Heerenveen V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PSV V -
-
VV Alkmaar W -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
PEC Zwolle V -
-
Ajax V -
zo 31 okt. 2021, 12:15
Vrouwen Eredivisie
Excelsior Rotterdam W -
-
Feyenoord V -
vr 5 nov. 2021, 19:30
Vrouwen Eredivisie
SC Heerenveen V -
-
ADO Den Haag V -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PEC Zwolle V 7 5 13
2 Feyenoord V 6 4 11
3 FC Twente V 6 11 10
4 Ajax V 6 8 10
5 PSV V 6 5 10
Bekijk de hele stand