'Dat ze nu kunnen dromen van spelen in De Kuip is allerbelangrijkst''

De Kuip
De Kuip Foto: © Pro Shots

Komend seizoen zal Feyenoord toetreden tot de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Manon Melis, coördinator vrouwenvoetbal bij de club, krijgt vaak de vraag waarom dat zo lang heeft geduurd.

"In elk interview krijg ik 'm voor m'n voeten. Ik ben sinds 2017 werkzaam bij Feyenoord. Toen zijn we eigenlijk direct gestart met het meisjesvoetbal. Ik kan eigenlijk niet echt antwoord geven op de vraag waarom we nu pas beginnen", zegt Melis in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen: De Talkshow.

De voormalig international geeft aan dat de directie toentertijd die beslissing heeft genomen. "Ik draai het dan ook liever om: we gaan nu gewoon starten. We hebben er vier jaar voorbereidingstijd op zitten met onze jeugdteams", vervolgt Melis. "Het was ook het idee om eerst met de jeugd te starten."

Binnen vijf jaar wilde de club vervolgens de Eredivisie in. "We houden ons dus goed aan het plan", lacht de oud-OranjeLeeuwin. "Ik denk dat het alleen maar mooi is dat we nu ook de kans kunnen bieden aan onze jeugdspeelsters om naar Feyenoord 1 te gaan. Ik vind het tof dat ze kunnen dromen van Feyenoord 1. Dat was er de afgelopen jaren niet. Dat ze nu kunnen dromen van het spelen op veld 1 van Varkenoord of zelfs De Kuip, is het allerbelangrijkste signaal", aldus Melis.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand