"Dat Van Domselaar belangrijk is, komt ook door die overstap"

Daphne van Domselaar
Daphne van Domselaar Foto: © BSR Agency

De OranjeLeeuwinnen moeten doorselecteren, zo klinkt het na de nederlagen tegen Spanje en Duitsland. Toch beschikken de Leeuwinnen ook over genoeg 'nieuw' talent. Op wie er de komende jaren gelet moet worden? Onder andere Daphne van Domselaar, zo vindt Enzo van Steenbergen.

De doelvrouw, woensdag 24 jaar geworden, maakte op het EK van 2022 plots haar EK-debuut, nadat Sari van Veenendaal geblesseerd uitviel. "Ze stond er direct, keepte goed, en verdween nooit meer uit de basis van het Nederlands elftal. Vorig jaar maakte ze een transfer van FC Twente naar Aston Villa, in de Women’s Super League (WSL), de sterke Engelse competitie", schrijft Van Steenbergen in NRC.

"Dat ze nu een belangrijke speler is voor Oranje, komt juist ook door die overstap naar Engeland", denkt de journalist. "Het niveau is er veel hoger dan in de Vrouwen Eredivisie in Nederland, waar maar een paar topteams in actief zijn. In de Engelse competitie is het spel sneller, fysieker, technisch beter."

Daarnaast zijn alle speelsters in de hoogste Engelse competitie fullprof. "Voorlopig geldt dus: wie goed is, kan het beste naar het buitenland vertrekken om door te groeien. Dat veel speelsters die keuze maken, net zoals Van Domselaar, lijkt op dit moment een voorwaarde om het Nederlands elftal naar internationaal topniveau terug te brengen", aldus Van Steenbergen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand