Dastgir (PEC): "Dan moest alles wel bedekt, inclusief mijn gezicht"

Het logo van PEC Zwolle
Het logo van PEC Zwolle Foto: © Pro Shots

De 20-jarige Seteza Dastgir staat sinds deze zomer onder contract bij PEC Zwolle. De Afghaanse vindt het lastig om te zien hoe het er in haar thuisland aan toe gaat.

In gesprek met De Stentor laat Dastgir een interview met een Afghaans tv-station zien. Daar is ze te zien in een voetbalbroekje en blote benen. "Zoiets had nooit gekund bij een zender die is gevestigd in Afghanistan en dus onder controle staat van de Taliban", vertelt de speelster van PEC Zwolle. Recent kreeg ze nog een verzoek van een tv-station in Kaboel. "Die wilde me ook interviewen. Maar dan moest alles wel bedekt, inclusief mijn gezicht. Dat heb ik geweigerd. Dat is juist wat de Taliban willen. Zoiets doe je voor jezelf, niet omdat het je wordt opgedragen."

Dastgir tekende afgelopen zomer een contract bij de Blauwvingers en daarmee kwam haar droom uit. "Vorig seizoen maakte ik in het begin bij DTS niet heel veel minuten. Dan is het makkelijk om te zeggen: jammer, volgende week nieuwe kans. Maar zo ben ik niet. Dus in plaats van niks te doen, pakte ik na een wedstrijd meteen mijn tas en ging ik voor mezelf aan de slag. Ik trainde echt hard. Op intensiviteit, op techniek. En dat alles in een hoog tempo."

Tijdens een oefenwedstrijd maakte Dastgir indruk op PEC. "Dan blijkt maar weer dat alles mogelijk is, mits je erin blijft geloven", vertelt ze. Toch zorgt haar contract bij de club uit de Azerion Vrouwen Eredivisie ook voor ongemak. Ze wijst daarbij naar haar nichtjes, die in Kaboel wonen. "Dat raakt me wel, uiteraard. Ik voetbal, terwijl zij midden in een chaos zitten", aldus Dastgir.

Nederland - Argentinië

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de kwartfinale! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen Argentinië. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van Argentinië! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
do
8/12
ADO Den Haag V
19:30
Feyenoord V
vr
9/12
PEC Zwolle V
18:00
VV Alkmaar W
vr
9/12
SC Heerenveen V
18:00
Excelsior Rotterdam W
vr
9/12
Telstar W
18:00
PSV V
zo
11/12
FC Twente V
16:45
Fortuna Sittard W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 9 39 27
2 Ajax V 9 29 24
3 Fortuna Sittard W 9 16 19
4 ADO Den Haag V 9 12 16
5 PSV V 9 6 16
6 Feyenoord V 9 -2 13
7 PEC Zwolle V 8 -14 8
Bekijk de hele stand