Daphne van Domselaar wijst: "Dat is voor de competitie niet leuk"

Daphne van Domselaar op de training van FC Twente
Daphne van Domselaar op de training van FC Twente Foto: © Orange Pictures

Daphne van Domselaar kreeg dit seizoen met FC Twente slechts zes goals tegen in de competitie. Het is dan ook soms saai voor de keepster van de Tukkers.

"Voor de competitie is het niet leuk als je een top 2 hebt die vrijwel alles wint. In het begin deden PSV en Fortuna Sittard nog mee en het liefst wil je dat dat zo blijft, dat je een top 4 of top 5 hebt. Tegelijk geeft het aan hoe scherp je zelf moet zijn", zegt Van Domselaar in gesprek met het Algemeen Dagblad. In de een-na-laatste speelronde ging FC Twente met 1-0 onderuit tegen Ajax, waardoor de landstitel werd verspeeld.

"Dit hele seizoen ging uiteindelijk om de wedstrijden tegen de Ajax. Eén keer wonnen we, en we verloren. Maar we verloren ook van Fortuna Sittard. Daaruit blijkt maar weer dat je eigenlijk elke wedstrijd moet winnen om in Nederland kampioen te worden, nu nog meer dan in voorgaande seizoenen. Die ene wedstrijd mag je niet verliezen, want dan word je - zoals dit seizoen - tweede met zes tegendoelpunten", aldus de keepster, die donderdag met de club uit Enschede de TOTO KNVB Beker won.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand