Daphne Koster weet: "Was vijftien jaar geleden geen normale vraag"

Daphne Koster
Daphne Koster Foto: © Pro Shots

Daphne Koster deed in 2022 mee aan Kamp van Koningsbrugge, een programma waarin vijftien Nederlanders worden getest op hun commando-vaardigheden. De voormalig voetbalster haalde de eindstreep en mede door haar optreden in het programma, wordt ze regelmatig herkend op straat.

Een leuke bijkomstigheid, zo is de voormalig voetbalster van mening. "Als mensen daarom vragen, ga ik met ze op de foto. Ik ben heel dankbaar dat ik met zo weinig iemand blij kan maken. Als meisje wilde ik ook met bekende Nederlanders op de foto. En het is ook niet zo dat als ik word lastiggevallen als ik ergens zit te eten. Het is heel overzichtelijk", vertelt Koster in ProProf Magazine.

Ze ziet het ook als iets positiefs: "Het is mooi dat de sport zich heeft ontwikkeld en dat ik als onderdeel daarvan word herkend. Voor meiden is een leven als profvoetballer nu een realistische droom waar ze naartoe kunnen werken.  Ik had posters van Edgar Davids en Dennis Bergkamp aan de muur hangen. Ik wist dat ik nooit in dat grote, volle stadion kon spelen, toch droomde ik ervan. Ik vind het mooi dat als we bij ons thuis voetbal kijken op tv, mijn dochters vragen: ‘Kijken we de mannen of de vrouwen?’. Dat was vijftien jaar geleden geen normale vraag", weet Koster nog goed.

Lees meer:
0 reacties