Daphne Koster reageert op Leuchter-transfer: "De trots overheerst"

Daphne Koster
Daphne Koster Foto: © Pro Shots

Na drie jaar trekt Romée Leuchter de deur bij Ajax achter zich dicht. De spits maakt een langverwachte toptransfer: ze heeft getekend bij Paris Saint-Germain.

Leuchter verruilde PSV in de zomer van 2021 voor Ajax en groeide in Amsterdam snel uit tot een vaste waarde. De Limburgse was ieder jaar goed voor minimaal vijftien doelpunten en kroonde zich in maart van dit jaar tot all-time topscorer van Ajax. Uiteindelijk eindigde Leuchter op 86 doelpunten in 89 wedstrijden. De spits kiest nu, zoals verwacht, voor de stap naar het buitenland. Dat wordt Paris Saint-Germain, waar ze ploeggenoot wordt van Jackie Groenen en Lieke Martens.

"Natuurlijk vind ik het jammer dat Romée ons gaat verlaten, ze is van grote waarde geweest voor het team", geeft Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal bij Ajax, aan op de clubwebsite. "Maar boven alles overheerst de trots: Romée is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een complete spits, wat zowel is af te zien aan haar enorme aantal doelpunten maar ook aan haar houding buiten het veld."

"Uiteindelijk is het ook mede ons doel om spelers voor te bereiden op de absolute top en ik weet zeker dat Romée in Parijs van grote waarde kan zijn", zo klinkt het.

Lees meer:
0 reacties