Daphne Koster over haar rol: "Ajax heeft een bepaalde ambitie"

Daphne Koster
Daphne Koster Foto: © Pro Shots

Daphne Koster kende een imposante carrière en is nog altijd actief in het vrouwenvoetbal, als manager vrouwenvoetbal bij Ajax. De voormalig international creëert in die rol de omgeving die speelsters nodig hebben om zich te laten zien.

Als manager vrouwenvoetbal kan Koster meer impact maken, zo geeft ze aan in gesprek met ProProf Magazine. "Ajax heeft een bepaalde ambitie. We willen ons meten met de Europese top. Dat betekent dat ik mensen om me heen aanspreek over de invulling van hun rol. Wat betekent onze ambitie voor het handelen van spelers of trainers?", vertelt de oud-voetbalster.

De speelsters moeten uiteraard zelf ook ambitieus zijn. "Maar wij moeten er wel voor zorgen dat zij optimaal kunnen presteren. Alle dingen die ik hiervóór heb gedaan, zie ik als bagage. Mijn werk bij de KNVB, mijn ervaring als speelster en dingen die om me heen gebeuren, stop ik allemaal in een grote rugzak en dat zet ik in."

"Dat betekent dat ik ook meteen een reflex voel als ik bijvoorbeeld de fanshop inloop en ik zie nergens afbeeldingen van vrouwen", geeft Koster toe. "Als een jong meisje daar is, denkt ze: ‘Zijn deze spullen wel voor mij bedoeld, want ik zie alleen maar foto’s met jongens.’ Hang je een foto van een vrouw erbij, dan voelen meiden zich ook thuis. Dat is eigenlijk heel simpel. Mensen willen bij de norm horen, niet bij de uitzondering", is haar boodschap.

Lees meer:
0 reacties