Daphne Koster blikt terug: "Maar de gijzeling spande de kroon"

Daphne Koster
Daphne Koster Foto: © Orange Pictures

Daphne Koster heeft het in zich om een commando te worden. De voormalig international haalde vorige week de eindstreep van het programma Kamp Van Koningsbrugge Special Edition.

"Het voelde geen moment alsof ik aan een tv-programma meedeed", blikt de huidig manager vrouwenvoetbal van Ajax terug in gesprek met LINDA.nl. "Alles voelde zo écht. Het was ontzettend heftig, we werden echt afgemat. Niet alleen fysiek, maar ook emotioneel. Maar de gijzeling – uit de laatste aflevering – spande de kroon. Dat duurde ook zo ontzettend lang."

Uiteindelijk stond Koster samen met Edino van Dorsten en Wouter Prudon in de finale. Ze overleefde het. "Na de opnames kwam ik thuis en wilde ik mijn vriend alles vertellen. Maar dat is niet te doen. Het is gewoon niet onder woorden te brengen wat we hebben meegemaakt. Er zijn geen filmpjes of foto’s. Nu het op tv is geweest, is dat makkelijker, maar toch blijft het lastig."

De dag na thuiskomst kreeg ze ook te maken met heimwee: "Dat herkende ik echt uit mijn sport. Dat je pieken en dalen meemaakt met zo’n groep. Dat is zo intens, dan verlang je terug naar het samenzijn. Dat is een proces waarvan je weet dat het wel weer voorbijgaat, maar het gemis was groot. Want alleen zij weten wat je hebt doorstaan en alleen met hen kun je die emoties goed delen."

Koster is nu wel weer gewend aan de 'normale wereld'. "Twee dagen na de opnames was ik gewoon weer bij Ajax. Hupsakee en weer door: ik had het voor mezelf afgesloten, dan ga ik weer verder. Maar ik heb er wel ontzettend veel van geleerd. Mijn collega's vonden het mooi dat ik dit durfde op tv en ze herkende mij. Dat vind ik een mooi compliment; wie ze daar zien, dat ben ik in de werkelijkheid ook", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
29/01
Feyenoord V
12:15
Fortuna Sittard W
di
31/01
PSV V
19:00
FC Twente V
di
31/01
VV Alkmaar W
20:00
SC Heerenveen V
vr
3/02
VV Alkmaar W
19:30
Feyenoord V
vr
3/02
PEC Zwolle V
19:30
Excelsior Rotterdam W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 11 52 33
2 Ajax V 12 33 33
3 Fortuna Sittard W 10 10 19
4 ADO Den Haag V 11 9 16
5 PSV V 10 4 16
6 Feyenoord V 10 0 16
7 VV Alkmaar W 11 -21 10
Bekijk de hele stand