Danique Kerkdijk: "Ik was voor haar de tante op de telefoon"

Danique Kerkdijk keerde in de zomer van 2022 terug bij FC Twente. De speelster kwam over van Brighton & Hove Albion en koos na vijf jaar in het buitenland bewust voor een terugkeer. Kerkdijk wilde vooral graag weer in de buurt van haar familie verblijven.

“Je mist gewoon heel veel", zo vat Kerkdijk het kort samen in de podcast Schouders Eronder. "Je leeft je eigen leven in een ander land. Daar heb je voor gekozen, omdat je je droom achterna wilt gaan. Maar de meeste mensen vergeten dat het leven van de mensen om mij heen in Nederland ook door ging. Het klinkt misschien gek, maar je opa en oma worden ook ouder. Het risico dat er iets met ze gebeurt terwijl jij in het buitenland zit, wordt steeds groter.”

“Het speelt ook mee dat mijn zus in die tijd een kindje kreeg", zo gaat de speelster van FC Twente verder. "Voor haar was ik altijd maar de tante op de telefoon. Op een gegeven moment was de vraag of ik daar zoveel van wilde missen. Uiteindelijk ga je daarover nadenken. Ik kon een jaar eerder ook al terug naar Nederland. Maar Brighton wilde me heel graag houden en deed een fantastisch voorstel.

"Na alles te hebben afgewogen, voelde het te vroeg om terug te komen. Toen heb ik de keuze gemaakt om nog een jaar te blijven, maar wel echt het laatste jaar. Ik heb vijf jaar in het buitenland doorgebracht en fantastische momenten beleefd. Maar wetende dat dit mijn laatste jaar zou zijn en hierna kan ik weer een beetje kijken naar het opbouwen van een leven", besluit de international.

Lees meer:
0 reacties