Danique Kerkdijk: "Er komt ook een leven na het voetbal"

Danique Kerkdijk
Danique Kerkdijk Foto: © Orange Pictures

Danique Kerkdijk keerde afgelopen zomer terug bij FC Twente. Ze kampte lange tijd met een blessure, maar deze vervelende periode heeft ze inmiddels achter zich gelaten. Ondanks dat ze nog jaren op niveau mee kan, denkt de verdedigster toch al na over haar maatschappelijke carrière na het voetbal.

"Er komt ook een leven na het voetbal. Als ik eerlijk ben, ben ik daar nu ook al wel mee bezig", erkent Danique Kerkdijk bij De Voetbalkantine van ESPN. "Als vrouw verdien je met voetballen ook niet genoeg, dus ik moet daarnaast gewoon werken. Dat doe ik met heel veel plezier. Maar je moet op een gegeven moment wel gaan kijken naar je maatschappelijke carrière. Daar ben ik in de coronatijd al mee begonnen om te kijken waar mijn interesses liggen."

Ook vanuit de club krijgen de speelsters hulp met het invullen van hun maatschappelijke carrière. "Twente geeft je wel een mogelijkheid om een baan binnen de club te vinden", legt Kerkdijk uit. "Ik heb een aantal teamgenoten die, los van de voetbal, ook werken voor FC Twente. De club help daar echt wel heel goed bij."

Kerkdijk is nu 26, ze heeft nog geen idee tot welke leeftijd ze wil voetballen. “Dat ligt eraan. Het is maar de vraag hoe lang je het volhoudt. Ik merk aan mijn lichaam, na de blessure, dat het eigenlijk super goed gaat. Ik heb, los van die blessure, eigenlijk nooit iets. Ik heb eigenlijk heel mijn carrière al gekeken van jaar tot jaar wat er op mijn pad kwam. Ik heb tot mijn 28ste een contract bij FC Twente. Daarna gaan we wel kijken of de interesse voor de voetbal er nog is. Maar op dit moment is die er wel. Ik heb nu te veel passie om het los te laten. Maar ik ben wel aan het kijken wat ik eventueel zou willen in een leven na de voetbal."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Kijk jij ook alweer uit naar het voetbalweekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in en krijg maar liefst vijf GRATIS (!) weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/12
PSV V
14:00
Ajax V
za
9/12
Feyenoord V
16:30
ADO Den Haag V
zo
10/12
Excelsior Rotterdam W
12:15
SC Heerenveen V
zo
10/12
Utrecht W
12:15
Fortuna Sittard W
zo
10/12
Telstar W
12:15
PEC Zwolle V
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 8 20 24
2 Fortuna Sittard W 9 14 19
3 Ajax V 8 12 19
4 PSV V 10 13 17
5 Utrecht W 10 -4 17
6 PEC Zwolle V 9 3 16
7 ADO Den Haag V 9 4 12
Bekijk de hele stand