Daniëlle van de Donk: "Ze zal elke wedstrijd 100 procent geven"

Danielle van de Donk
Danielle van de Donk Foto: © Pro Shots

Damaris Egurrola kan vrijdagavond haar debuut maken voor de OranjeLeeuwinnen. De middenveldster, dochter van een Spaanse vader en Nederlandse moeder, werd onlangs voor het eerst opgeroepen voor de Nederlandse ploeg.

Egurrola werd overgehaald door onder meer Daniëlle van de Donk om uit te komen voor Oranje. De twee spelen samen bij Olympique Lyon en Van de Donk weet dus precies wat voor vlees Oranje in de kuip heeft.

"Ze speelt graag het tiki-taka-voetbal", laat Van de Donk weten aan NU.nl. "Ze begrijpt het spelletje, je kunt op haar bouwen en ze zal elke wedstrijd 100 procent geven. Daarnaast is ze enorm kopsterk."

Ook bondscoach Mark Parsons is vol lof over Egurrola. Volgens hem is ze uniek in haar soort: "Ze heeft de hersenen. Soms kan het spel heel snel verlopen en dan zijn er maar een paar spelers die aanvoelen dat ze moeten temporiseren."

"Zo iemand is 'Dama'. Ze ziet alles en leest het spel, waardoor ze andere spelers beter maakt. Er zijn maar weinig spelers in onze selectie die deze kwaliteiten hebben", aldus Parsons.

Lees meer:
0 reacties