Daniëlle van de Donk: "Het is een soort van rondo waar je in zit"

Daniëlle van de Donk baalt na het verlies in de UEFA Women's Champions League-finale
Daniëlle van de Donk baalt na het verlies in de UEFA Women's Champions League-finale Foto: © BSR Agency

Daniëlle van de Donk is ontzettend teleurgesteld na de nederlaag van Olympique Lyon in de UEFA Women's Champions League-finale. De Franse topclub moest zaterdagavond de meerdere erkennen in FC Barcelona, dat met 2-0 won.

"Dit is heel frustrerend. Elke finale die je speelt en niet wint, dan ga je niet met plezier naar huis", zucht Van de Donk in gesprek met ESPN. Op het middenveld was het lastig, zoals vooraf ook werd verwacht. "Dat wisten we van tevoren. Het enige is: zijn ze er echt effectief mee? Het is hartstikke mooi, ik vind het ook echt supermooi voetbal. Het is een soort van een rondo waar je in zit", analyseert de middenveldster.

Van de Donk vervolgt: "Zolang zij niet echt naar voren gaan, vind ik het allemaal wel prima. Dat ze daar een beetje gaan rondtikken, dan moeten wij ons moment pakken. Ik vond niet dat we dat vaak deden. Dan wordt het wel moeilijk. Dan wordt het vermoeiend en zwaar. Het was niet te doen. We wilden echt druk zetten, maar dat pakte niet lekker uit."

De Brabantse had wel het gevoel dat Lyon wilde. "Maar uiteindelijk vond ik dat er een groot gat was. Als ik ging, keek ik achterom en stonden we met zessen nog wat lager. Dan kwam er elke keer een Barcelona-speelster vrij", baalt Van de Donk. In 2022 zegevierde ze wel met de Franse topclub in de UEFA Women's Champions League, maar toen kampte de Leeuwin met blessureleed. "Als je de finale haalt, wil je hem ook spelen. Dan voel je pas echt dat hij gewonnen is."

"Vorige keer voelde dat niet zo. Nu ga je er helemaal voor. Je weet hoe moeilijk het gaat worden. We hebben ook gewoon geen geluk gehad. Deze wedstrijd was niet aan ons", is de conclusie van Van de Donk.

Lees meer:
0 reacties