Daniëlle van de Donk hakt knoop door: "Dat is inderdaad over"

Van de Donk raakte geblesseerd in Londen
Van de Donk raakte geblesseerd in Londen Foto: © Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen verloren woensdagavond in het Abe Lenstra Stadion met 0-2 van Duitsland en Daniëlle van de Donk baalde na afloop van het teleurstellende resultaat. De routinier baalt dat de ploeg er niet in geslaagd is om een olympisch ticket in de wacht te slepen.

"Het doet hartstikke veel pijn", vertelt ze op de website van de Telegraaf. "Er gaat een droom kapot; ik vind het ontzettend jammer dat we niet naar de Spelen gaan. Het is lang geleden dat we niet naar een toernooi zijn gegaan. Dat moet ik nog even verwerken. Ik had er zó graag naartoe gewild. Het zat van tevoren de hele tijd in mijn achterhoofd, bij de club waar veel meiden rondlopen die zich al geplaatst hebben", aldus Van de Donk.

"We waren zo dichtbij… We stonden in de Final Four, het was al moeilijk genoeg om daar te komen", beseft ze. "Dan moet je jezelf belonen, maar dat hebben we nagelaten. En daar baal ik ongelooflijk van. Ik keek heel erg uit naar het gevoel dat de atleten over de Spelen beschrijven. De volle stadions, het olympisch dorp, de verbinding. Dat hebben we allemaal niet meegemaakt drie jaar terug in Tokio. Het is geweldig dat ik kan zeggen dat ik een olympiër ben, maar het olympische gevoel heb ik nooit beleefd", aldus Van de Donk, die baalt van de nederlaag in Heerenveen.

"Ik had het gevoel dat we er als team nog een tandje bij hadden kunnen zetten, maar ik was er zelf niet toe in staat en dat vind ik teleurstellend. Ik had graag wat extra energie willen geven, maar dat lukte vandaag niet", baalt de 32-jarige Brabantse, die niet meer op een mondiale eindronde - de Olympische Spelen of het WK - te bewonderen zal zijn. "Dat is inderdaad over. Ik heb nog wel een EK (in 2025, red.) om naar uit te kijken. Daar ga ik nog voor, dat denk ik wel. Als ik me nog goed voel tenminste", benadrukt ze.

Lees meer:
0 reacties