Daniëlle van de Donk haalt mijlpaal: "Dat vind ik niet normaal"

Daniëlle van de Donk
Daniëlle van de Donk Foto: © Pro Shots

Daniëlle van de Donk hoopt zich met de OranjeLeeuwinnen te plaatsen voor de Olympische Spelen. De 32-jarige middenveldster kan vrijdagavond haar 151ste interland spelen.

Van de Donk staat al op 150 interlands, een bijzondere mijlpaal. "Dat vind ik dus niet normaal", zegt ze in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Dit is heel speciaal. Ik ben er ook echt heel trots op. En die wedstrijd tegen België staat sowieso in mijn persoonlijke top vijf, terwijl ik in al die jaren toch best veel mooie momenten heb mogen meemaken. Maar dit was zo'n bizarre situatie."

Door een goal in de absolute slotfase bereikte Nederland de halve finale van de Nations League tegen koste van Engeland. "Bij het een-na-laatste doelpunt verwachtten wij dat we door waren", blikt Van de Donk terug. "Tot ik de familie boven de dug-out tekeer zag gaan. Dama stond op dat moment alweer achter mij. Wij keken elkaar aan en ik zei 'je moet nog een keer'. En ze ging naar voren en dééd het gewoon. Ik krijg nu ik het vertel weer kippenvel."

Lees meer:
0 reacties