Daniëlle de Jong debuteert bij OranjeLeeuwinnen: "Het is geweldig"

Daniëlle de Jong bij haar debuut voor de OranjeLeeuwinnen
Daniëlle de Jong bij haar debuut voor de OranjeLeeuwinnen Foto: © BSR Agency

Daniëlle de Jong maakte vrijdagavond haar debuut bij de OranjeLeeuwinnen. De doelvrouw van FC Twente stond onder de lat tegen Finland en hield de nul: 1-0.

"Daar teken je voor, de nul houden, honderd procent. En al helemaal in zo'n mooi stadion, met zoveel fans. Het is geweldig", was de eerste reactie van De Jong bij de NOS. De goalie hoorde donderdag te horen dat ze zou spelen op Het Kasteel. "Ja, dat was geweldig. Wat ik dacht? Het is geweldig dat je je debuut mag maken, hier in ons eigen land. Ik heb er geen andere woorden voor dan dat het echt super mooi is."

"En dan zo'n wedstrijd spelen... We hebben het als team prima gedaan, volgens mij. Ik ben er heel blij mee", zegt de doelvrouw. Zelf had ze een aantal goede reddingen in huis. "Over het algemeen gewoon prima. Die bal in blessuretijd? Ik wist dat 'ie naast ging, maar ik dacht aan de andere kant: 'of ik laat 'm gaan, of ik vang 'm, ik kan liggen, ik kan een beetje rustig aan doen'."

De Jong leek geen last te hebben van zenuwen: "Ik ben over het algemeen wel redelijk rustig. Ik ben ook niet zozeer gespannen voor wedstrijden. Ik wilde er lekker rustig in rollen, gewoon zin in en dan lekker op me af laten komen."

Lees meer:
0 reacties