'Dan weet je natuurlijk dat de kans aanwezig is dat je gaat spelen''

Lize Kop op een training van de OranjeLeeuwinnen
Lize Kop op een training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Bij de afwezigheid van Sari van Veenendaal onder de lat van de OranjeLeeuwinnen, krijgt Lize Kop vanavond de kans in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. Daar is de goalie maar wat blij mee, zo vertelt ze in gesprek met de NOS.

"Een maand geleden had ik de kans dat ik zou spelen niet zo groot geacht. Nu is mijn kans ietsje groter. Het kan hard gaan", zegt Kop. Bondscoach Sarina Wiegman kan vanavond dus niet beschikken over Van Veenendaal en ook Loes Geurts is afwezig. "Dan weet je natuurlijk wel dat de kans aanwezig is dat je gaat spelen", vervolgt de doelvrouw van Ajax.

"Dan ben je natuurlijk blij, want je werkt er hard voor. Het is wel weer een kans", geeft Kop aan. Het is een belangrijke wedstrijd, want Oranje kan zich plaatsen voor het EK in Engeland. Daarvoor dient er gewonnen te worden van de Estse ploeg. "Natuurlijk ben je er mee bezig, maar uiteindelijk moet je er lekker staan en doen wat je altijd doet. Dat maakt het niet anders."

"Dit zijn voor een keepster wel de moeilijkste wedstrijden, omdat je minder te doen hebt. Om dan gefocust te blijven... Je moet er natuurlijk wel staan wanneer zij uitbreken. Je moet wel scherp zijn", besluit Kop.

Lees meer:
0 reacties