"Dan heb je twee vrouwen in het KNVB-bestuur, dat wordt oorlog"

Jeanet van der Laan (D66) in de Tweede Kamer
Jeanet van der Laan (D66) in de Tweede Kamer Foto: © Pro Shots

Jorien van den Herik is kritisch op de handelswijze van de KNVB. De voetbalbond is op zoek naar een nieuwe voorzitter en schoof daarbij één kandidaat naar voren: Frank Paauw.

"Ik ben het niet eens met de wijze waarop het gaat bij de KNVB. Als ik het goed heb begrepen zijn de clubs akkoord gegaan met het idee dat er maar een kandidaat wordt gepresenteerd", begint de voormalig voorzitter van Feyenoord zijn verhaal in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. "Dat is Frank Paauw en ik ben er geen voorstander van dat er maar één kandidaat is."

Volgens Van den Herik is de keuze uit één persoon 'geen keuze'. Zelf had hij ook wel open gestaan voor de functie van bondsvoorzitter. "De supporters zijn het er niet mee eens en de supporters hebben wel wat te zeggen. Daarna is de procedure om je aan te melden weer open gegaan en dat is compleet langs me heen gegaan. Anders had ik gesolliciteerd, voor het eerst in mijn leven."

Uiteindelijk meldden Hans Nijland en Jeanet van der Laan zich voor het voorzitterschap. Zij hebben inmiddels ook de tien benodigde ondersteuningshandtekeningen binnen. Van der Laan kan echter niet rekenen op de steun van Van den Herik: "Zij heeft geen enkele bestuurservaring in het voetbal. Daarbij krijg je twee vrouwen in het bestuur en dat wordt oorlog. Ze moeten op hun tenen lopen. Ze hebben beiden geen ervaring, dus dat wordt oorlog."

"Het feit dat ze geen ervaring heeft op bestuursniveau is mijn eerste argument en daarmee zou de zaak eigenlijk al afgedaan moeten zijn", aldus Van den Herik.

Lees meer:
0 reacties