Damaris Egurrola: "Ik zei: Ja maar Shanice, ik heb net gescoord…"

Damaris Egurrola wordt besprongen door Shanice van de Sanden
Damaris Egurrola wordt besprongen door Shanice van de Sanden Foto: © NESimages

Damaris Egurrola ontpopte zich dinsdagavond tot held van de OranjeLeeuwinnen. De middenveldster scoorde tweemaal in blessuretijd, waardoor Nederland zicht houdt op een ticket voor de Olympische Spelen.

Egurrola leek voor de bevrijdende 3-0 te zorgen, maar dat was niet genoeg nadat Engeland op een 0-6 voorsprong kwam bij Schotland. "Ik moest terug naar achteren om te zorgen dat we geen doelpunt zouden tegen krijgen", blikt Egurrola terug in gesprek met De Telegraaf. Een fractie later schreeuwde reserve Shanice van de Sanden de geboren Amerikaanse toe dat ze weer naar voren moest.

"Ik zei: Ja maar Shanice, ik heb net gescoord…" glimlacht de matchwinner. "Maar Shanice schreeuwt weer: naar vo-ren! Naar vo-ren! We hebben nóg een doelpunt nodig, Engeland heeft weer gescoord. Toen zei ik: oké, dan maak ik er nog wel eentje."

Egurrola wordt onderdeel van 'Plan C', waarbij ze als breekijzer in de Stefanie van der Gragt-rol naar voren moet. In de 95ste minuut valt de bal nogmaals op haar hoofd en kopt de middenveldster Nederland naar de finales van de Nations League. "Ik denk dat dit de meest krankzinnige wedstrijd is die ik ooit heb gespeeld."

Lees meer:
0 reacties