Daan Rots roemt FC Twente-speelster: "Heel veel respect voor"

Daan Rots juicht in De Grolsch Veste na een treffer
Daan Rots juicht in De Grolsch Veste na een treffer Foto: © Pro Shots

FC Twente kroonde zich afgelopen weekend opnieuw tot kampioen van Nederland, maar de speelsters verdienen er nog relatief weinig geld mee. De 21-jarige Sophie te Brake uit Groenlo heeft sowieso al hard moeten werken om een diploma te halen. 

"Toen ik bij Jong FC Twente zat, trainden we 's avonds, en dan waren het wel lange dagen", blikt ze terug op de website van Tubantia. "Soms miste je een overstap, of de bus reed opeens niet meer, waardoor je laat thuiskwam en dan nog huiswerk moest maken”, aldus Te Brake. 

"Dat maakte de combinatie met school zwaar. Het liep daardoor ook wat anders dan ik me had voorgesteld", vervolgt ze. "Ik heb door het voetbal twee jaar langer over de VWO gedaan. Ik volg nu een studie, maar dat voelt als bijzaak nu ik fullprof ben. Maar wij moeten er wel iets naast doen", legt Te Brake uit. 

FC Twente-aanvaller Daan Rots heeft respect voor zijn plaatsgenoot. "Ik vind dat echt moeilijk - of moet je zeggen knap - dat jullie er nog iets naast doen. Ik zou dat niet meer kunnen. Bij ons staat alles in het teken van het voetbal. Ik ben ooit begonnen op HAVO/VWO. Ik werd elke dag om half 7 ’s ochtends opgehaald, en kwam ’s avonds om 7 uur weer thuis. Als je op de terugweg pech had, ging het busje eerst nog via Lochem. Dan moest je nog eten en daarna aan je huiswerk. Na een jaar was ik daar klaar mee, en ben ik naar de MAVO gegaan. Daar hoefde ik niets meer te doen en ben ik er vrij eenvoudig doorheen gefietst.”

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand