Daan Rots: "Ik hoorde dat er een vloek op De Grolsch Veste rust"

Daan Rots
Daan Rots Foto: © BSR Agency

FC Twente kan zaterdag de negende landstitel in de clubhistorie winnen. De Tukkers spelen in De Grolsch Veste tegen Telstar. Sophie te Brake hoopt uiteindelijk aan het begin van de avond met de schaal te staan.

"Bij het vorige kampioenschap zat ik nog in Jong Twente en dan trainde ik wel eens mee bij het eerste. Maar dat voelde niet echt als mijn titel. Deze wel...", vertelt de jeugdinternational aan Tubantia. Ze krijgt support van Daan Rots: "Als jullie dit nog gaan verspelen… Ik snap best dat jullie denken: ‘het zal toch niet weer’. Maar je moet ook vertrouwen uitstralen", is de boodschap van de aanvaller van de mannen van FC Twente.

"Jullie zijn het hele seizoen al de nummer één! Ik heb vorige week het eerste gedeelte van de wedstrijd tegen Fortuna gezien. Ik moest na een half uurtje weg. Fortuna kwam er totaal niet aan te pas toen ik keek. Kat in het bakkie, dacht ik. Ik kon het niet geloven toen ik later de uitslag zag", vertelt Rots.

"Ik wil niks jinxen, maar is het geen idee dat jullie op je eigen veld gaan spelen? Ik hoorde namelijk dat er een vloek op De Grolsch Veste rust", zegt Rots. Te Brake reageert: "Nou vloek… we hebben er dit seizoen nog geen wedstrijd gewonnen, als je dat bedoelt. Maar daar moet je een keer doorheen, en daar is dit een mooie wedstrijd voor. Deze mag je niet verliezen. Het mag gewoon niet misgaan", maakt ze duidelijk.

Rots voorspelt: "Ik heb de samenvatting van jullie eerste wedstrijd tegen Telstar gezien (7-0 winst, red.). Als je dit na twee matchpoints nog weggeeft…Dat gaat wel goedkomen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
28/09
Utrecht W
14:00
Excelsior Rotterdam W
za
28/09
Feyenoord V
14:00
AZ W
za
28/09
SC Heerenveen V
16:30
ADO Den Haag V
zo
29/09
Ajax V
12:15
PEC Zwolle V
zo
29/09
PSV V
12:15
Telstar W
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 ADO Den Haag V 0 0 0
2 Ajax V 0 0 0
3 AZ W 0 0 0
4 Excelsior Rotterdam W 0 0 0
5 FC Twente V 0 0 0
6 Feyenoord V 0 0 0
7 Fortuna Sittard W 0 0 0
Bekijk de hele stand