Crisistijd' bij FC Twente: ''Hoe ga je daar in een team mee om?''

Renate Jansen
Renate Jansen Foto: © Orange Pictures

FC Twente werd dit seizoen kampioen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. Toch hebben de Tukkers het niet altijd makkelijk gehad.

Er werd vooral gekeken naar PSV en Ajax als kanshebbers voor de titel. "Ik ken niet anders dan dat ze altijd zeggen dat FC Twente in de tweede helft het beste is. Met de speelsters ga je het seizoen aan en dan word je steeds beter. Na de winterstop is het ervoor gaan", zegt Renate Jansen.

"Als je tien procent ergens laat liggen, weet je ook dat het kampioenschap er niet inzit. Dat dit seizoen zo gelopen is, komt ook mede door blessures, dat wij net iets anders zijn gaan spelen", legt Jansen uit in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen: De Talkshow. Niet alleen blessures hadden impact op FC Twente.

Trainer Tommy Stroot kampte met een virusinfectie. "Het was een hele moeilijke tijd. Er komt een nieuwe assistent-trainster (Carin Bakhuis, red.), die kent nog niks eigenlijk. Die moet het ineens gaan overnemen. Je weet dat je wel de kwaliteiten hebt in je team, maar hoe zet je dat op het veld neer zonder een hoofdtrainer?"

Daarnaast overleed de vader van Fenna Kalma. "Hoe ga je daar in een team mee om?", vraagt Jansen zich hardop af. "Je hebt daar geen grip op. Je moet er staan. Uiteindelijk hebben we het om weten te draaien. Die crisistijd zijn we door gegaan", aldus de aanvalster.

Lees meer:
0 reacties
Stand
# Team GS DS P
1 FC Twente V 24 69 60
2 Ajax V 24 48 54
3 PSV V 24 6 43
4 ADO Den Haag V 24 17 39
5 Feyenoord V 24 -8 35
Bekijk de hele stand