Copier: "Dan sta je een paar maanden later ineens in het eerste"

Febe Copier in actie namens FC Utrecht
Febe Copier in actie namens FC Utrecht Foto: © Pro Shots

Febe Copier keepte zondag haar derde wedstrijd in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De pas 17-jarige doelvrouw staat momenteel onder de lat bij FC Utrecht, door blessures bij Puck Louwes en Jasmijn de Groot.

Haar debuut tegen Telstar verliep moeizaam, maar afgelopen zondag, tegen PSV, hield de jongeling zich prima staande. "Ik krijg met de wedstrijd meer vertrouwen met de speelsters om me heen", geeft Copier aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. De doelvrouw moest eerder vertrekken bij het beloftenteam van PEC Zwolle en besloot zich daarna op te geven voor de selectiedagen van FC Utrecht.

"Dan sta je een paar maanden later ineens in het eerste. Het kan snel gaan, hè?", lacht Copier. Coach Linda Helbling is tevreden met de stappen die de goalie zet. "Ze ontwikkelt zich fantastisch. Van haar start tegen Telstar zal ze nog wel eens wakker liggen, maar vandaag (zondag, red.) en vorige week was ze heel steady."

Helbling vervolgt: "Aan de bal kan ze zeker nog beter, maar het is zeker een keepster met potentie", vindt ze. De Groot is op de weg terug, maar dat betekent niet dat Helbling direct gaat switchen onder de lat. "Dat is een open strijd. Jasmijn moet haar plekje weer gaan verdienen", klinkt het.

Lees meer:
0 reacties