Conijnenberg kon penaltyserie niet aanzien: "Kan er niet tegen"

Jada Conijnenberg (Feyenoord) in het duel met ADO Den Haag
Jada Conijnenberg (Feyenoord) in het duel met ADO Den Haag Foto: © Pro Shots

Feyenoord bereikte vrijdagavond de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker. De Rotterdammers speelden met 1-1 gelijk tegen ADO Den Haag, waarna een verlenging volgden. Daarin werd niet gescoord en dus moesten er penalty's genomen worden. Feyenoord kwam als winnaar uit de bus.

"Dit was echt een knotsgekke bekerwedstrijd. Lekker wedstrijdje, mooi om het zo af te sluiten", was de eerste reactie van Jada Conijnenberg bij Feyenoord TV. "We hebben tegen elkaar gezegd dat we er vol voor moesten gaan. Als het voetballend niet lukt, moet je tegen ADO gewoon de duels winnen. Dat hebben we goed gedaan."

Feyenoord kreeg een aantal kansen en Conijnenberg zette de Rotterdammers op voorsprong. "Het was een mooie aanval. Goed opgebouwd, een fantastische voorzet van Noëlle (van der Sluijs, red.) en ik hoefde 'm eigenlijk alleen maar in te knikken. Jammer dat 'ie dan in de laatste minuten toch nog erin vliegt aan de andere kant. Ik denk dat we over het algeheel wel heel positief de wedstrijd hebben beëindigd", doelt Conijnenberg op de penaltyserie.

De aanvalster was toen al gewisseld. "Het was spannend. Ik kan er niet zo goed tegen", lacht ze. "Ik ben blij dat we hebben gewonnen. Ik ben heel trots op de meiden, we hebben echt gestreden met elkaar. Het is mooi dat we het met penalty's kunnen afmaken."

Lees meer:
0 reacties