Samenvatting: Comeback Excelsior te laat, Boukakar AZ-matchwinner

AZ is zondagmiddag als winnaar uit de bus gekomen in het duel tussen Excelsior en de Alkmaarders. Romaissa Boukakar kroonde zich uiteindelijk tot matchwinner: 1-2.

In Krimpen aan den IJssel kwam AZ al snel op voorsprong. Boukakar kwam oog-in-oog met keepster Isa Pothof, maar ondanks het ingrijpen van de goalie, kwam de bal toch bij Desiree van Lunteren. De AZ-captain tikte simpel binnen in het lege doel. Diezelfde van Lunteren werd daarna weer gevaarlijk, maar de oud-international werd teruggefloten wegens buitenspel.

AZ bleef daarna de sterkere partij, al stond het vizier niet altijd op scherp. Na een uur spelen was Excelsior voor het eerst echt dichtbij. Kimberley Smit kopte maar net langs de goal. Aan de andere kant was het wel raak. Boukakar werd diep gestuurd en koos vervolgens voor de korte hoek. De bal ging door de benen van Pothof: 0-2.

Excelsior ging op jacht naar de aansluitingstreffer. Die viel uiteindelijk in de 82e minuut. Smit tikte binnen uit een vrije trap. Tot 2-2 kwamen de Kralingers echter niet meer, waardoor AZ de punten mee naar huis neemt.

Scoreverloop:
6' 0-1 Desiree van Lunteren
62' 0-2 Romaissa Boukakar
82' 1-2 Kimberley Smit

Opstelling Excelsior: Pothof, Van Goch (82' Kleine), Smit, Groenewegen, De Ridder, De Raaff, Van Spijk (71' Lammers), Van Vliet (71' Mol), Kathelyn Hendriks, Ellouzi, Breewel

Opstelling AZ: Liefting, Mol, Woons, Stoop, Blom (90' Mollink), Colin, Van Lunteren, De Vette, Op de Weegh (46' Dekker), Spaan (85' Van Bentum), Boukakar (76' Van der Most)

Lees meer:
0 reacties