Columnist Spaan weet het zeker: "Zij is de beste speelster ooit"

Henk Spaan
Henk Spaan Foto: © Orange Pictures

Het is deze maand vijftig jaar geleden dat Henk Spaan zijn eerste column voor Het Parool schreef. In gesprek met het medium verklapt hij het geheim van een goede column en staat hij ook stil bij het vrouwenvoetbal.

Volgens Spaan moet je altijd eigenwijs zijn en je niet moet laten beïnvloeden door 'gangbare opinies'. "Dat heeft soms tot gevolg dat ik er expres tegenin ga. Of er een mal is voor een Henk Spaan-column? Dat zou je AI moeten vragen. Ik denk het niet", geeft hij aan.

"Ik probeer altijd te verrassen, deze week gebruikte ik politieke overwegingen om aan te tonen dat bondscoach Ronald Koeman eerder de populaire plattelandsvoetballer Wout Weghorst dan de stadse Steven Bergwijn zou selecteren voor het EK. AI kan dat niet, die is niet zo oorspronkelijk", aldus Spaan, die zich in zijn columns altijd hard maakte voor het vrouwenvoetbal.

"Al voor mijn dochter ging voetballen schreef ik daar over. Die mastodonten met hun sigaren bij de NOS hebben het lang proberen tegen te houden. Nog steeds zijn ze verbaasd als ze horen dat er een miljoen mensen naar een vrouweninterland kijken... Vivianne Miedema is de beste speelster ooit", is Spaan overtuigd.

Lees meer:
0 reacties