Coach Veurink: ''We zien meer perspectief dan na de WK-finale''

Arjan veurink arvid smit oranjeleeuwinnen 5fc2037bd8e1e
Arjan veurink arvid smit oranjeleeuwinnen 5fc2037bd8e1e Foto: © Pro Shots

Bondscoach Sarina Wiegman ontbrak vrijdagavond bij de OranjeLeeuwinnen vanwege persoonlijke omstandigheden. Assistent Arjan Veurink zat daarom tegen Team USA als hoofdcoach op de bank.

Na afloop gaf hij aan dat hij een 'oké gevoel' aan het duel overhield. "Als je kijkt naar de wedstrijd, naar de verhouding van kansen en doelpunten, is er een ruim voordeel voor Amerika. Verder houden we een oké gevoel aan deze wedstrijd over."

Dit duel was een meetmoment om te kijken waar de Leeuwinnen staan met het oog op de Olympische Spelen. "Als je daarop inzoomt, moeten we leren van de omschakelmomenten. Dat moeten we op het allerhoogste niveau beter doen. We hebben wel onder de hoogste druk uit kunnen spelen, zeker in de tweede helft. Dat stemt ons tevreden", vervolgt Veurink.

"Het aanvalsspel moeten en kunnen we echter nog beter doen op dit niveau, om zo resultaat te halen. Dat is meer dan alleen de afwezigheid van Vivianne Miedema", zegt de coach. "Laten we duidelijk zijn: Viv is een klasse spits die je in zo'n wedstrijd goed kan gebruiken. Maar dat ligt ook aan het maken van keuzes, keuzes van speelsters. Daar kunnen we van leren."

De staf van Oranje heeft nu een beter beeld gekregen van waar de ploeg staat op dit moment. "En we hebben een beter beeld gekregen van welke aspecten we moeten doorontwikkelen om teams zoals de Verenigde Staten te verslaan. We zien nu wel meer perspectief dan na de WK-finale."

En of Veurink na de Olympische Spelen opnieuw als bondscoach langs de lijn staat? "Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat het cirkeltje rond zou zijn op het moment dat ik bondscoach zou worden. Maar ik vind het nu niet het moment om daar iets over te zeggen", was zijn antwoord.

Lees meer:
0 reacties