Clubs kunnen vanaf komend seizoen degraderen uit de Eredivisie

Marianne van Leeuwen en Lucienne Reichardt
Marianne van Leeuwen en Lucienne Reichardt Foto: © BSR Agency

Vanaf komend seizoen kunnen clubs degraderen uit de Azerion Vrouwen Eredivisie. De promotie-/degradatieregeling hing al langer in de lucht en wordt komend seizoen ingevoerd, zo heeft Lucienne Reichardt donderdag aangegeven bij ESPN.

"We zijn hierover met alle clubs in gesprek geweest. We hebben werkgroepen gehad met een afvaardiging van de clubs en uiteindelijk is besloten dat we deze (de promotie-/degradatieregeling, red.) per volgend seizoen gaan invoeren. De details worden nu op papier gezet", vertelt Reichardt, manager vrouwenvoetbal bij de KNVB.

Ze gaat verder: "We zijn het erover eens dat we richting een p-/d-regeling tussen de Eerste Divisie en de Vrouwen Eredivisie willen. Hoe dat eruit gaat zien? Er kunnen geen Jong-teams promoveren, alleen eerste elftallen. Op dit moment is er maar één eerste elftal, dat is Sparta Rotterdam."

Wel zijn er meerdere clubs die interesse hebben, zoals bijvoorbeeld De Graafschap. Die club ging onlangs al op bezoek in Zeist om de plannen te presenteren "Clubs die zich willen mengen in het vrouwenvoetbal geven we nu de kans om, als ze willen starten in de Eerste Divisie, dat ze weten dat ze een toegang hebben tot de Vrouwen Eredivisie", aldus Reichardt.

Lees meer:
0 reacties