Claudia van den Heiligenberg: "Ik hoop op nog een stunt van Ajax"

Claudia van den Heiligenberg-Vonkova
Claudia van den Heiligenberg-Vonkova Foto: © Orange Pictures

Ajax heeft vanavond de kans om door te gaan naar de kwartfinale van de UEFA Women's Champions League. Een overwinning op AS Roma is voldoende en zelfs met een gelijkspel maken de Amsterdammers kans. Claudia van den Heiligenberg kijkt vooruit naar het duel.

"In Rome verloren ze met 3-0, ik hoop dat ze daarvan geleerd hebben", zo zegt Van den Heiligenberg in het Algemeen Dagblad over die wedstrijd in de Italiaanse hoofdstad.

"Gevoelsmatig is dit de tegenstander die Ajax het minst ligt qua spel. Roma is fysiek en zoekt snel de diepte. Ik hoop dat ze nog minstens één keer kunnen stunten in deze Champions League-campagne", vervolgt Van den Heiligenberg.

Het is opmerkelijk dat Ajax zich zo dicht bij het einde van de groepsfase bevindt, vooral gezien het aanzienlijke verschil in salarissen tussen de speelsters. "Ajax speelt tegen topploegen met een behoorlijk financieel budget", legt Van den Heiligenberg uit. "Zet daar het piepjonge Ajax tegenover, in het eerste jaar dat ze in de groepsfase van de Champions League spelen. Heel knap."

Lees meer:
0 reacties