Cirkel is rond voor Van Dongen: "Ik dacht wel dat ik geslaagd was"

Merel van Dongen op de training van de OranjeLeeuwinnen
Merel van Dongen op de training van de OranjeLeeuwinnen Foto: © Orange Pictures

Merel van Dongen ontbrak tijdens het EK van 2017 in de selectie van de OranjeLeeuwinnen. Nu, vijf jaar later, gaat de verdedigster wel mee naar het toernooi.

Ze was op vakantie toen ze het telefoontje van bondscoach Mark Parsons afwachtte. "Het voelde als een eindexamenuitslag: staat mijn telefoon wel op geluid?", vertelt Van Dongen aan NU.nl.

"Ik dacht wel dat ik geslaagd was, en dat werd bevestigd, maar je weet het nooit. Ik ben geen Vivianne Miedema of Lieke Martens. En in 2017 dacht ik ook dat ik erbij zat", vervolgt de speelster van Atlético Madrid.

Uiteindelijk moest Van Dongen op televisie toezien hoe de Leeuwinnen het EK wonnen. Dat was op zijn zachtst gezegd een 'verschrikkelijke zomer', zo zegt ze nu.

Daarom is het voor de verdedigster 'extra speciaal' dat ze nu is opgeroepen door Parsons. "Het voelt alsof de cirkel rond is. Ik ben er trots op dat ik niet heb opgegeven na 2017, terwijl het soms wel heel erg heeft tegengezeten. Maar dat wil niet zeggen dat het dan einde carrière is."

Het EK in Engeland wordt het vijfde toernooi voor Van Dongen met de Leeuwinnen. "Hoe meer toernooien je speelt, hoe trotser je erop bent dat je een toernooi mag spelen", legt ze uit. "Daardoor geniet ik er vooral van."

"Het kan toch zomaar het laatste zijn. Dat voel ik heel erg. Ik ben 29 jaar, je weet niet hoe het loopt", aldus Van Dongen, die benadrukt nog niet bezig te zijn met een afscheid: "Ik ga volgend jaar nog 100 procent vol voor het WK."

"Ik ga hier niet het einde aankondigen hoor, zeker niet. Maar ik zie de jeugd eraan komen, die is supergoed, terwijl ik ouder word. Ik weet niet of mijn lijf het nog volhoudt", besluit ze.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax V 20 52 55
2 FC Twente V 20 75 54
3 Fortuna Sittard W 20 22 36
4 PSV V 20 13 35
5 ADO Den Haag V 20 21 32
6 PEC Zwolle V 20 -11 26
7 Feyenoord V 20 -6 24
Bekijk de hele stand