Chimera Ripa tevreden met trainer: "Hij heeft een duidelijk plan"

Chimera Ripa is dit seizoen één van de smaakmakers bij PSV. Het bevalt de aanvalster goed. Ripa is echt tevreden, zo vertelt ze voor de camera's van het clubkanaal.

"Er zit veel structuur in nu. Het is jammer dat we punten laten liggen, onnodige punten. Maar als je het vergelijkt met vorig jaar, hebben we veel meer stabiliteit in het team", oordeelt Ripa. "Ook meer voetballend vermogen. Het team is meer aan het voetballen", merkt ze op.

Ripa zelf is dit seizoen een vaste kracht bij de Eindhovense ploeg en dat bevalt haar goed. "De manier van spelen, met onze nieuwe trainer (Roeland ten Berge, red.). Ik ben zeer tevreden, het team is zeer tevreden met de komst van de nieuwe trainer. Hij heeft een duidelijk plan."

De jeugdinternational van Oranje komt het beste uit de voeten op de 'tien'-positie. "Maar ik kan af en toe ook wel in de spits spelen, dat vind ik ook niet erg", zegt ze met een glimlach. "Dat vind ik ook wel leuk. Wat ik nodig heb om nog beter te excelleren op die positie? Rendement, scorend vermogen. Ik ben ook gehaald om te scoren, haha."

"Het gaat nu iets beter dan vorig jaar, maar we zijn er nog lang niet. Er is nog een lange weg te gaan, maar het begin is er", aldus Ripa, dit seizoen tot dusver goed voor zes goals in de Azerion Vrouwen Eredivisie.

Lees meer:
0 reacties