Chelsea wint kampioenskraker tegen Arsenal met uitblinkende Nüsken

Arsenal heeft vrijdagavond geen vuist weten te maken in de kraker tegen Chelsea. Op Stamford Bridge zegevierde de club uit het blauwe deel van Londen met 3-1.

Het duel ging later van start dan gepland, omdat Arsenal niet de juiste sokken had meegenomen naar Stamford Bridge. Uiteindelijk speelden de Gunners met de uitsokken van Chelsea, inclusief tape over het Chelsea-logo. Het leek Arsenal, met Victoria Pelova in de basis, behoorlijk in de war te hebben gebracht, want na 32 minuten spelen stond het al 3-0.

Lauren James opende na een kwartier spelen de score op aangeven van Sjoeke Nüsken. Diezelfde Nüsken maakte er zes minuten later 2-0 van en nog eens tien minuten later scoorde de Duitse middenveldster ook nog de derde Chelsea-goal. Zodoende was alle hoop vervlogen aan de zijde van Arsenal.

Vlak voor tijd werd het nog wel 3-1, door een eigen goal van Catarina Macario. Pelova stond toen niet meer op het veld, zij werd in de rust vervangen door Frida Maanum. Door de zege heeft Chelsea nu een gat van zes punten tot nummer drie Arsenal. Manchester City staat op 37 punten, maar komt dit weekend nog in actie.

Lees meer:
0 reacties