Chelsea kent vele blessures: "En zeker niet de eersten de besten"

Lauren James op het trainingsveld van Chelsea
Lauren James op het trainingsveld van Chelsea Foto: © BSR Agency

Europese grootmacht Chelsea is dinsdagavond de volgende tegenstander van Ajax. De Londense club heeft een waar sterrenensemble samengesteld, zo ziet ook journalist Steven Kooijman. Hij weet echter ook dat aardig wat van die sterren momenteel geblesseerd zijn.

De speelsters van Chelsea vielen 'bij bosjes om', zo schrijft Kooijman in De Telegraaf. "En het waren zeker niet de eersten de besten. Neem de spitspositie. Nadat eerst de Australische superspits Sam Kerr haar kruisbanden scheurde, overkwam dit ook haar Amerikaanse stand-in Mia Fishel. En nu ligt Mayra Ramirez er weer uit."

"De Colombiaanse WK-sensatie was in januari in allerijl voor het recordbedrag van 525.000 euro weggekocht bij Levante om de honneurs in de punt van de aanval waar te nemen. Maar niet vanavond in Amsterdam", geeft hij aan. "Kopen, dat kunnen ze als geen ander op Stamford Bridge. Hoewel ook de verdedigsters Nathalie Björn en Maren Mjelde en de Duitse keeper Ann-Katrin Berger in de lappenmand zitten, bleven er vrijdag nog genoeg smaken over om Arsenal in een enerverende derby met 3-1 te verslaan", zag Kooijman.

Overigens kampt ook Ajax met wat blessures. Ashleigh Weerden ligt er enkele maanden uit, terwijl de club Roos van der Veen uit de Champions League-selectie heeft gehaald vanwege een langslepende blessure.

Lees meer:
0 reacties