Chasity Grant: "Misschien tijd om een eigen dansje te verzinnen"

Chasity Grant
Chasity Grant Foto: © BSR Agency

Chasity Grant was tien dagen geleden trefzeker in het duel tussen Ajax en Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA. De aanvalster zette de 4-0 op het scorebord, maar juichte eigenlijk niet.

"Ik weet het", erkent ze lachend in het Algemeen Dagblad. "Maar ik juich eigenlijk nooit bij een doelpunt. Geen idee waarom. Toen Lily Yohannes de 1-0 maakte, deed ik wel met haar dansje mee. Maar als ik zelf scoor doe ik dan weer niks. Misschien wordt het tijd om een eigen dansje te verzinnen", zegt de aanvalster.

Voor Grant was het zeker niet de eerste keer dat ze in de ArenA speelde. In de groepsfase van de UEFA Women's Champions League speelde Ajax ook in het Amsterdamse stadion. Daar troffen Grant en co Bayern München, Paris Saint-Germain en Bayern München. "Toen ik begon met voetballen heb ik daar niet aan gedacht."

Ze vervolgt: "Maar later bij ADO Den Haag streef je wel naar het hoogst haalbare. En er is niets hoger dan de Champions League. Dat was ook een van de redenen om vier seizoenen geleden naar Ajax over te stappen. De eerste jaren lukte het niet om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken", weet Grant.

Dit jaar was het wel raak en volgde er een poule des doods. "Ook ik had niet verwacht dat we ons voor de kwartfinale zouden plaatsen. Maar dat is toch mooi gelukt", klinkt het. "Als eerste Nederlandse ploeg de kwartfinale halen. Dat is voor mij het mooiste moment. Wat de gaafste tegenstander is? Net als voor veel anderen is dat voor mij Barcelona. Daar zou ik graag een keer tegen willen spelen. Maar voor ons is het goed om hen nu niet te treffen. Chelsea is een veel betere loting", aldus Grant.

Ze kijkt uit naar het duel: "Spelen tegen de beste verdedigers ter wereld, ik leer er enorm van. Ik merk ook dat ik beter word, dat ik in die wedstrijden top moet zijn. Ja, het zijn zware wedstrijden en een explosieve speler zoals ik moet af en toe temporiseren. Maar ik denk wel dat we een goede kans maken om naar de halve finale te gaan."

Lees meer:
0 reacties