Chasity Grant maakt basisdebuut: "Eerlijk, ik had het niet verwacht"

Chasity Grant
Chasity Grant Foto: © BSR Agency

Chasity Grant zal de wedstrijd tegen Italië, ondanks de nederlaag, niet snel vergeten. De aanvalster maakte haar basisdebuut voor de OranjeLeeuwinnen. Dat vindt Grant 'super mooi'.

"Het is super mooi dat ik in de basis begin, maar het is gewoon heel jammer dat we hier 2-0 verliezen", is haar eerste reactie bij de NOS. Wat er fout ging bij Oranje? "We begonnen in de eerste helft niet scherp. Toen viel die 1-0, helaas. Daarna merk je dat we de betere ploeg zijn. Dat hadden we moeten doorpakken en ook gewoon een goaltje moeten maken."

Grant werd opgesteld als wingback, terwijl ze bij haar club Ajax vaak in de aanval staat. "Het was wel een nieuwe positie, maar bij Ajax kwam ik daar in de Champions League ook wel vaak uit. Het was niet helemaal nieuw. Het was wel leuk om daar te spelen."

Of ze dat niet lastig vond? "Nee, ik vind het niet lastig. Ik merk dat ik bij Ajax ook heel veel als buitenspeler mijn verdedigende meters wil maken. Dat probeer ik hier net zo goed te doen", aldus Grant, die in 2022 haar debuut voor Oranje maakte en dus lang moest wachten op haar tweede interland.

Vrijdag stond ze direct in de basis. "Als ik heel eerlijk mag zijn, had ik het niet verwacht. Ik wil mijn uiterste best doen voor dit team. Het is super mooi dat ik mag beginnen. Hoe het verder moet? Ik denk dat we heel veel kunnen leren van deze wedstrijd. Uit de wedstrijden die je verliest, kun je de meeste leerpunten uithalen. Dat nemen we mee naar de volgende wedstrijd."

Lees meer:
0 reacties