Chasity Grant blikt terug: "Ik heb gemakshalve voor ADO gekozen"

Chasity Grant in actie namens Ajax tegen Chelsea
Chasity Grant in actie namens Ajax tegen Chelsea Foto: © BSR Agency

Chasity Grant maakte in 2022 haar debuut voor de OranjeLeeuwinnen, maar maakte sindsdien geen minuut meer namens het 'grote' Oranje. De 22-jarige aanvalster krijgt nu een nieuwe kans: ze zit in de selectie voor de wedstrijden tegen Italië en Noorwegen.

Vroeger zat Grant op turnen, maar dat veranderde al snel. "Ik ben helemaal niet lenig", lacht ze in gesprek met De Telegraaf. "Ik voetbalde met mijn neef op straat en ging wel eens naar zijn wedstrijden kijken. Ik zei: dát wil ik ook. Al snel voetbalde ik met de jongens mee."

Via een scout kwam ze uiteindelijk terecht bij ADO Den Haag. "Ik kon kiezen uit het CTO-talententeam in Amsterdam of ADO. Omdat ik een familiemens ben en Den Haag niet zo ver was, heb ik gemakshalve voor ADO gekozen", zegt de aanvalster. In 2020 maakte ze de overstap naar Ajax.

In Amsterdam is Sherida Spitse één van haar mentoren. "Nou goed, je wordt natuurlijk ook ouder. Bij ADO heb ik de knop op een gegeven moment omgezet. Mensen zeiden tegen me: weet je Chas, als je de top wilt halen, moet je er alles aan doen. En ik wil de top halen", maakt Grant duidelijk. Vrijdagavond kan ze haar tweede interland spelen: uit op bezoek bij Italië. De aftrap is om 18:15 uur.

Lees meer:
0 reacties